Színes sütinyalóka
Hozzávalók
Csatos tortaformához (ø26 cm):
A tésztához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.
Színes sütinyalóka
Hozzávalók
kb. 22 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (ø26 cm):
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát a tortaformában elsimítjuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, levesszük a forma alját, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük. A tortalapot keverőtálba morzsoljuk, hozzáadjuk a pudingot és a mandarint, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) kemény masszává keverjük. A masszából kb. 20-22 „tojást” formázunk, és hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, beletesszük az evőkanál margarint és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a tojásba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a csokiba majd állítsuk bele valamibe őket, és rögtön megszórjuk a dekorcukorral és/vagy színes tortadarával, pohárba tesszük, majd a csokit hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A Színes sütinyalóka süteményt (cake-pop-ot ) három nappal előre is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?