Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vegán teasütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 50-60 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

  • kb. 50 g vegán táblás csokoládé

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A margarint egy tálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a Creme VEGA-t és a citromlevet, majd egy percig magas fokozaton keverjük A lisztet és a sütőport összekeverjük és közepes fokozaton hozzáadjuk. Egy habzsákra csillagfejet (kb. 8-10 mm Ø) teszünk és a tésztát kis adagokban a habzsákba töltjük. Tetszés szerint különböző formákat nyomunk a tésztából a tepsire, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-14 perc

A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteményeket jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk. Habzsák helyett süteménynyomdával is formázhatjuk a süteményeket.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!