Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán teasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50-60 darab

Hozzávalók

kb. 50-60 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g vegán margarin
100 g porcukor
1 evőkanál citromlé
300 g búzaliszt
½ teaskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

kb. 50 g vegán táblás csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A margarint egy tálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a Creme VEGA-t és a citromlevet, majd egy percig magas fokozaton keverjük A lisztet és a sütőport összekeverjük és közepes fokozaton hozzáadjuk. Egy habzsákra csillagfejet (kb. 8-10 mm Ø) teszünk és a tésztát kis adagokban a habzsákba töltjük. Tetszés szerint különböző formákat nyomunk a tésztából a tepsire, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A csokoládét apróbbra darabokra törjük és megolvasztjuk, majd a süteményeket tetszés szerinti formában díszítjük vele.

Tippek:

A süteményeket jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk. Habzsák helyett süteménynyomdával is formázhatjuk a süteményeket.
Nézz szét további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Vegán teasütemény vendégvárónak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!