Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyi linzer

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi linzer
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Tepsihez

  • sütőpapír
  • kiszúró, pl. mini-linzer

Tésztához

Ezenkívül

  • kb. 25 g porcukor
  • kb. 150 g ribizli lekvár (ízlés szerint bármilyen lekvár)

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük, majd a mandulát megőröljük.

Elkészítés:

A lisztet a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. Hullámos szélű tallérokat (ø kb. 3,5 cm) szúrunk ki, közben a tallérok felét motívumokkal szúrjuk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A motívumokkal kiszúrt tallérokat porcukorral megszórjuk. A zselét jól elkeverjük, esetleg szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és a motívum nélküli süteményeket megkenjük. A kiszúrt süteményeket rátesszük, és rányomkodjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a tészta ragad, fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Jól záró dobozban, papírral elválasztva a sütemény kb. 2 hétig tárolható.

Bármilyen más lekvárral, zselével összeragaszthatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!