Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mini gyümölcskenyér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mini gyümölcskenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

Tepsihez

  • sütőpapír

Tésztához

  • 100 g kandírozott narancshéj
  • 100 g kandírozott citromhéj
  • 100 g mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 200 ml tej
  • 75 g vaj vagy margarin
  • 400 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • tasak Dr. Oetker Szeletelt mandula
  • 75 g cukor
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanilia paszta
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
  • 1 csipet só

Kenéshez és szóráshoz

  • kb. 75-100 g vaj
  • kb. 50-100 g porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat. A mazsolát rumba áztatjuk. A szeletelt mandulát a zacskójában sodrófa segítségével összetörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a cukrot, a fűszereket, a sót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül enyhén lisztezett munkafelületen a mazsolát és a száraz gyümölcsöket belegyúrjuk. A tésztát meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen két részre vesszük, majd egyenként kb. 4 cm átmérőjű hengerekké formázzuk. Egy tésztakártyával jó hüvelykujj szélességű darabokat vágunk. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, letakarva meleg helyen tovább kelesztjük (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kenés és szórás:
A vajat megolvasztjuk. A süteményt rögtön sütés után megkenjük vele, porcukorral megszórjuk és rácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kandírozott narancs- és citromhéj, illetve a mazsola helyettesíthető vagy kombinálható más száraz gyümölcsökkel is, pl. aszalt meggy, áfonya.

Csupán porcukorba forgatva is tökéletes lesz a végeredmény.

Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!