Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Linzer keksz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Linzer keksz
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 80 darabhoz

A tepsihez

  • kevés zsiradék
  • sütőpapír

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

előkészítés:

A tepsit (kb. 35*40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés.

Tészta:
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kekszet jól záró dobozban kb. 2 hétig tárolhatjuk.
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!