Csokis-narancsos kekszek
Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Csokis-narancsos kekszek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?