Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos amaretti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g cukor
40 g porcukor
40 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Hempergetéshez:

kb. 40 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A mandulát keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából gombócot formázunk, ellapítjuk, és frissentartó fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozokban az amarettiket 2 hétig tárolhatjuk.
Citromos amaretti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!