Mandulás keksz
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tönkölylisztet a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (egy evőkanál aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából két evőkanál segítségével kis kekszeket formázunk a sütőlemezre. A kekszeket megszórjuk a félretett aprított étcsokoládéval, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mandulás keksz
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tönkölylisztet a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (egy evőkanál aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából két evőkanál segítségével kis kekszeket formázunk a sütőlemezre. A kekszeket megszórjuk a félretett aprított étcsokoládéval, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?