Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás keksz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás keksz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 15 darabhoz

Sütőlemezhez

  • sütőpapír

Tésztához

  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 75 g lágy vaj vagy margarin
  • 50 g nádcukor
  • 50 g mandulapálcika (durvára szeletelt mandula)
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítés.

Az étcsokoládét felaprítjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A tönkölylisztet a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (egy evőkanál aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából két evőkanál segítségével kis kekszeket formázunk a sütőlemezre. A kekszeket megszórjuk a félretett aprított étcsokoládéval, és a sütő középső részén megsütjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 14 perc

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig eltarthatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!