Karamell tortácska törökmézzel
Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Törökméz:
Elkészítés
Előkészítés
12-14 db muffin vagy kosárka formákat kiolajozunk.
Elkészítés
Elkészítjük a törökmézet, először egy tálcát jó alaposan leolajozunk, majd a cukrot és a mézet összedolgozzuk egy kanállal és egy edényben feltesszük melegedni, ha kezd olvadni, onnantól ne keverjük, csak rázogassuk és várjuk meg, amíg szép aranybarna színt kap. Ekkor szórjuk bele a szódabikarbónát, és gyorsan keverjük el, le is vehetjük a tűzről és önthetjük a kiolajozott tálcára.
Fél órán belül megszilárdul és törhető, darabolható lesz.
A pudingport és 2 dkg cukrot, 1 dl tejjel kikeverünk. A többi cukrot egy edényben karamellizáljuk, ha már sötétbarna, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd a maradék tejet, és ha már teljesen elolvadt a tejben a karamell, belekeverjük a pudingporos tejet is, mikor sűrűsödni kezd, levehetjük a tűzről és a tésztakosárkákba töltjük. Mehet a sütőbe kb. 25-30 percre.(Ha a törökmézet a langyos tortácskákra rakjuk, kicsit megolvadnak.)
Tálalás
Alternatív elkészítés
Karamell tortácska törökmézzel
Hozzávalók
Tésztához:
Törökméz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
12-14 db muffin vagy kosárka formákat kiolajozunk.
Elkészítés
Elkészítjük a törökmézet, először egy tálcát jó alaposan leolajozunk, majd a cukrot és a mézet összedolgozzuk egy kanállal és egy edényben feltesszük melegedni, ha kezd olvadni, onnantól ne keverjük, csak rázogassuk és várjuk meg, amíg szép aranybarna színt kap. Ekkor szórjuk bele a szódabikarbónát, és gyorsan keverjük el, le is vehetjük a tűzről és önthetjük a kiolajozott tálcára.
Fél órán belül megszilárdul és törhető, darabolható lesz.
A pudingport és 2 dkg cukrot, 1 dl tejjel kikeverünk. A többi cukrot egy edényben karamellizáljuk, ha már sötétbarna, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd a maradék tejet, és ha már teljesen elolvadt a tejben a karamell, belekeverjük a pudingporos tejet is, mikor sűrűsödni kezd, levehetjük a tűzről és a tésztakosárkákba töltjük. Mehet a sütőbe kb. 25-30 percre.(Ha a törökmézet a langyos tortácskákra rakjuk, kicsit megolvadnak.)
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?