Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Filléres lekváros

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Filléres lekváros

50 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg zsír
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tej
sárgabarack lekvár az összeragasztáshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk egy kis pohárral vagy pogácsa szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Sárgabarack lekvárral összeragasztunk kettőt.
Másnapra puhul meg.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kb. 40 db sütike lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Sütéskor vigyázzunk, nehogy megégjen, mert hamar sül.
Filléres lekváros Filléres lekváros

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!