Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hájas tészta /kemény lekvárral/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hájas tészta /kemény lekvárral/

70 dkg liszt
50 dkg darált háj
3 evőkanál ecet /10%-os/
2 db tojás
1 kávéskanál só
5 dkg cukor
kb. 2 dl víz
kemény lekvár /házi/
10-15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A hájat alaposan megtisztítjuk és ledaráljuk.
A porcukrot a vanillincukorral elkeverjük.

Elkészítés

A ledarált hájat 3 evőkanál ecettel kikeverjük és hozzádolgozunk a lisztből 20 dkg-ot, és hűvösre tesszük, az 50 dkg lisztből, a tojással, a sóval, 5 dkg cukorral és a langyos vízzel rétes tészta keménységű tésztát hólyagosra kidolgozunk. Leborítjuk egy tállal és 15 percig pihentetjük. Azután kinyújtjuk, és rákenjük a hájas lisztet. Hajtogatjuk, előbb magunk felől, azután felülről, majd balról és rá jobbról. Ismét rátesszük a tálat és 15 percet pihentetjük. Ezt ismételjük még 3x. A végén kettévágjuk, hogy ki tudjuk nyújtani kb. 5 x 7 cm téglalapokat vágunk forró késsel, közepére a kemény lekvárt és ráhajtjuk a felső részt, de ne nyomjuk meg, csak a lekvárnál, hogy az eleje szét tudjon jönni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb. 180 c fokon 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, a vaníliás cukorba forgatjuk.

Tálalás

Egy nagy tállal lett belőle.

Tárolás

Szobahőmérsékleten konyha ruhával letakarva sokáig el áll

Alternatív elkészítés

Ha nincs kemény lekvár megsütjük a félbe hajtott tésztát, és utólag kenjük bele a lekvárt úgy is finom.
Hájas tészta /kemény lekvárral/ Hájas tészta /kemény lekvárral/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
74 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!