Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács

70 dkg liszt
16 dkg vaj
25 dkg szitált porcukor
3 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézes fűszerkeverék
4 ek. méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézet felolvasztjuk folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat, porcukrot és egyenként a tojásokat, fűszerkeveréket, szódabikarbónát és a lisztet!
Összerotyogtatjuk őket, és kihűlés után tasakban 24 órára hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk, és kedv szerint formázzuk, lehet szívecske, hóember, házikó stb.
A tetejét porcukorral felvert tojásfehérjével díszíthetjük.
Mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!