Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács /Gluténmentes/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

250 g méz
100 g margarin
100 g cukor
1 dl tej
500 g Schar Mix C süteménypor
1 kk. szódabikarbóna
1 ek. Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja

Máz:

125 g cukor
1 tojásfehérje vagy egy kicsit kevesebb
pár csepp citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézet, vajat, cukrot, tejet állandóan kevergetve langyosra melegítjük.
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
Mézeskalács /Gluténmentes/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!