Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Huszárcsók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Huszárcsók

2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
20 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 dkg lapmandula
A tojások fehérje habbá verve
2-3 dl házi készítésű hígabb baracklekvár
Porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőtepsi, zsírpapírral bélelve.

Elkészítés

A lapmandulát kivéve a többi anyagot géppel összedolgozom, és behűtöm 1 napra. Másnap egyforma gombócokat formázok belőle, ami kb. dió nagyságú, vagy inkább nagyobb. A közepét ujjal benyomom, és a tojáshabba forgatom, utána meg a mandulaforgácsba. Sütőtepsibe egymástól kellő távolságba rakom. 180 fokos előmelegített sütőbe teszem, 25 perc alatt szép pirosra sütöm. Ha kész kihűtöm és a mélyedéseket baracklekvárral megtöltöm. Porcukorral megszórva kínálom.

Tálalás

24-26 db.

Tárolás

Nem kell eltenni, úgy is elfogy nagyon gyorsan.
Huszárcsók Huszárcsók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!