Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Castagnole, olasz minifánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Castagnole, olasz minifánk

30 dkg liszt
5 dkg cukor
egy csipet só
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
7 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
2 nagy. tojás (enyhén felverve)
2 evőkanál rum (vagy ánizs likőr)
egy fél citrom reszelt héja
sütéshez olaj (vagy sertészsír, ha hagyományosan szeretnénk készíteni)
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat és szitáljuk össze egy tálba.
Adjuk hozzá a tojást, rumot és a citromhéjat, keverjük össze mixerrel, amíg sima tésztát nem kapunk. Gyúrjunk 2 cm vastag hengereket a tésztából.
Vágjuk cseresznyenagyságú darabokra és formáljunk belőle golyókat. Közben forrósítsunk fel annyi olajat, hogy ellepje a golyókat. Kb. 160-170 C forró legyen az olaj, ha túlforró, akkor túléghetnek a fánkok.
Miután megsült a castagnole, csöpögtessük le, hagyjuk langyosra hűlni és szórjuk meg porcukorral.

Tálalás

60-80 db, mérettől függően

Alternatív elkészítés

A képen porcukor nélkül van.
Castagnole, olasz minifánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!