Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pici linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzertészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 tojás

Töltelék:

baracklekvár

A szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához minden hozzávalót a tojáson kívül jól szétmorzsolunk. Majd mikor már kezd összeállni, beletesszük a tojást. A tésztát kinyújtjuk, majd 5 cm-es kiszúróval kiszúrjuk. Felét a tésztadaraboknak középen is kiszúrjuk, ezek lesznek a tetők. Megsütjük. Ha kihűlt lekvárral töltjük és a porcukros lukas tésztadarabokat ráhelyezzük.

Tálalás

Kb.70 db

Tárolás

Száraz helyen.

Alternatív elkészítés

Én barack és eperlekvárral szoktam megtölteni, de bármilyen lekvárral lehet.
A lyukas tetőket egy nagy papírra ráteszem és megporcukrozom, majd így rakom a lekváros aljakra.
Pici linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!