Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
4 db tojás
8 dkg méz
5 dkg margarin
1 csipet só

Kenéshez:

1 db tojás
1 db tojássárgája (Ezt összekeverjük az egész tojással)

Díszítéshez:

Fehérjemáz:

1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor (többször átszitált)
1 ek. citromlé (átszűrt)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az olvasztott mézet az olvasztott margarinnal elkeverjük, hozzákeverjük a villával kissé felvert tojásokat. Hozzáadjuk a szárazanyagokhoz. Jól összedolgozzuk, minimum 1 napig pihentetjük. Sütés előtt jól átgyúrjuk, kinyújtjuk, tojás alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Vághatunk ki éles késsel kb. 15×10 cm-s téglalapokat is. Megkenjük a tojásos keverékkel, és a maradék tésztából készíthetünk szegélyt is neki. Ezt is lekenjük, majd megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben, 6-8 perc alatt.
Ha teljesen kihűltek, akkor feldíszítjük a fehérjemázzal.
Nekem most nem volt időm, ezért csokival díszítettem.

Tárolás

Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Én mindig másnap sütöm csak meg, és csak a következő nap díszítem fel. Szebb lett volna fehérjemázzal, de a locsolók így is örültek neki.
Húsvéti mézeskalács Húsvéti mézeskalács Húsvéti mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!