Nagyon csokis kakaós keksz
Hozzávalók
Nagyon csokis kakaós keksz
20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
25 dkg liszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2 púpos ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Tálalás
Ebből az adagból nekem 32 db lett.
Tárolás
Légmentesen elzárva sokáig eláll.
Kedvencnek jelölöm
Nagyon csokis kakaós keksz
Hozzávalók
Nagyon csokis kakaós keksz
20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
25 dkg liszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2 púpos ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük és beleforgatjuk a csokit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között, mert nekem nem terültek el.
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
Tálalás
Ebből az adagból nekem 32 db lett.
Tárolás
Légmentesen elzárva sokáig eláll.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?