Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Juharkeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Juharkeksz

30 dkg liszt
12 dkg vaj
7 dkg barna cukor
4 ek. juharszirup
0,5 kk. szódabikarbóna
1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A hozzávalókat összedolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk és letakarva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután lisztezett deszkán még átgyúrjuk és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Juharlevélre emlékeztető formával kiszúrjuk. A levelek erezetét éles késsel megrajzoljuk.
3. A tepsibe sütőpapírt rakunk és a leveleket egymástól 1-2- cm-re rakjuk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálalás

Dobozba téve sokáig eláll, bár nálunk még a dobozba sem kerül.
Ebből a mennyiségből 36 db levélke van.
Juharkeksz Juharkeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!