Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Isler

90 dkg liszt
60 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 üveg (600 dkg) sűrűbb lekvár
dióval lehet a tetejét díszíteni
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet leszitálom, a szobahőmérsékletű margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a két tojás sárgáját hozzákeverem. Nagyon jól összedolgozom, a tészta selymes tapintású lesz és sima akkor jó. A sütőt bekapcsolom, előmelegítem, deszkát megszórom, liszttel a tésztát kettő részre vágom, az egyiket visszateszem, a tálba a másikat kinyújtom a deszkán. Egy nagyobb méretű kiszúróval kiszaggatom és a kivajazott lisztezett tepsibe teszem, beteszem a sütőbe 6-8-perc múlva kiveszem. Egy nagyobb tálcára teszem, a lapocskákat az egyikre lekvárt teszek, majd ráfordítom a másik részt is, ha mindet összeragasztottam a lekvárral, akkor megolvasztom a csoki máznak valót és mindegyikre ráfolyatom. Miután a csoki megdermedt már fogyasztható. De 24 óra elteltével már sokkal omlósabb.

Alternatív elkészítés

1 mokkáskanál fahéjjal karácsonyosabbá teheted.
Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!