Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-szederlekváros keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes-szederlekváros keksz

12 dkg finomliszt (lehet fehér tönkölyliszt)
5 dkg rozsliszt
5 dkg nyírfacukor vagy xilit
5 dkg méz
8 dkg kókuszzsír
2 dkg olaj (szőlőmag, olíva)
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 cs. só
2 ek. növényi tej
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg házi szederlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kókuszzsírt az olajjal kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a mézet, fűszert, nyírfacukrot, sót és elkeverjük. A liszteket összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával majd a kókuszzsíros keverékkel összedolgozzuk, ha nehezebben áll össze tehetünk hozzá pár kanál növényi tejet. A tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük fél órát. (hűtőben a kókuszzsír nagyon megkeményedik)
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.

Tálalás

15-20 db

Tárolás

Jól záródó dobozban 2 hétig.
Mézes-szederlekváros keksz Mézes-szederlekváros keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!