Mézes-szederlekváros keksz
Hozzávalók
Mézes-szederlekváros keksz
12 dkg finomliszt (lehet fehér tönkölyliszt)
5 dkg rozsliszt
5 dkg nyírfacukor vagy xilit
5 dkg méz
8 dkg kókuszzsír
2 dkg olaj (szőlőmag, olíva)
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 cs. só
2 ek. növényi tej
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg házi szederlekvár
Elkészítés
Elkészítés
A kókuszzsírt az olajjal kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a mézet, fűszert, nyírfacukrot, sót és elkeverjük. A liszteket összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával majd a kókuszzsíros keverékkel összedolgozzuk, ha nehezebben áll össze tehetünk hozzá pár kanál növényi tejet. A tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük fél órát. (hűtőben a kókuszzsír nagyon megkeményedik)
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.
Tálalás
15-20 db
Tárolás
Jól záródó dobozban 2 hétig.
Kedvencnek jelölöm
Mézes-szederlekváros keksz
Hozzávalók
Mézes-szederlekváros keksz
12 dkg finomliszt (lehet fehér tönkölyliszt)
5 dkg rozsliszt
5 dkg nyírfacukor vagy xilit
5 dkg méz
8 dkg kókuszzsír
2 dkg olaj (szőlőmag, olíva)
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 cs. só
2 ek. növényi tej
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg házi szederlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kókuszzsírt az olajjal kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a mézet, fűszert, nyírfacukrot, sót és elkeverjük. A liszteket összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával majd a kókuszzsíros keverékkel összedolgozzuk, ha nehezebben áll össze tehetünk hozzá pár kanál növényi tejet. A tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük fél órát. (hűtőben a kókuszzsír nagyon megkeményedik)
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.
Tálalás
15-20 db
Tárolás
Jól záródó dobozban 2 hétig.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?