Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puding tallérok

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Puding tallérok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Kelt tésztához

  • 1 darab tojás (közepes méretű)
  • 100 ml tej
  • 50 g barna cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 50 g Rama
  • 125 g tehéntúró
  • 375 g búzaliszt

Morzsatésztához

Töltelékhez

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és a margarint megolvasztjuk benne. A körtét meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

A kelt tésztához lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes-margarinos keveréket, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elnyújtjuk, 24 egyenlő nagyságú darabra osztjuk, melyeket kb. 8 cm átmérőjű körré lapítunk a tepsiben.
A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.
A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a pudingot és kb. 1 perc alatt erőteljesen összekeverjük. Hozzáadjuk a körte- és a szilvadarabokat. Minden tallérra 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és a morzsatésztával megszórjuk. A tallérokat letakarva, meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon légkeveréssel 20 percig.

Tálalás

24-26 db lesz belőle.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!