Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puding tallérok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tésztához:

1 darab tojás (közepes méretű)
100 ml tej
50 g barna cukor
50 g Rama
125 g tehéntúró
375 g búzaliszt

Morzsatésztához:

80 g Rama
125 g búzaliszt
1 teáskanál fahéj (csapott)
50 g barna cukor

Töltelékhez:

300 g körte
150 g félzsíros túró
125 ml tej
300 g szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és a margarint megolvasztjuk benne. A körtét meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kelt tésztához lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes-margarinos keveréket, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elnyújtjuk, 24 egyenlő nagyságú darabra osztjuk, melyeket kb. 8 cm átmérőjű körré lapítunk a tepsiben.
A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.
A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a pudingot és kb. 1 perc alatt erőteljesen összekeverjük. Hozzáadjuk a körte- és a szilvadarabokat. Minden tallérra 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és a morzsatésztával megszórjuk. A tallérokat letakarva, meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon légkeveréssel 20 percig.

Tálalás

24-26 db lesz belőle.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk!
Puding tallérok Puding tallérok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!