Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós kagylók macadámia krémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mogyorós kagylók macadámia krémmel

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró
200 g macadámdiókrém
10 dkg fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, és 3 órát pihentetem a hűtőben. Ezután előkészítem a kagylóformákat, és a tésztából annyit veszek ki, amennyivel megtöltöm a formákat, egyenletesen elsimítom.
20 fokra előmelegítem a sütőt, sütőlapra teszem a kagylókat, és 10 perc alatt készre sütöm. A formából könnyedén kiborítom a tésztákat, majd ha kihűltek a macadámiadió krémmel megtöltök 1-1 db-ot.
Fehér csokoládét felolvasztok gőz felett 2 ek. olajjal, majd szép simára keverem, és egyenként a csokiba mártom az egyik felét a töltött kagylóknak. Félreteszem a hűtőbe megdermedni. Azután fogyasztható. Aki szeretné még csokidarával is díszítheti a fehércsokis végét.
Mogyorós kagylók macadámia krémmel Mogyorós kagylók macadámia krémmel Mogyorós kagylók macadámia krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!