Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ibolyás keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

16 dkg cukor
25 dkg liszt
csipet só
1 tojás
5 dkg margarin
7 dkg natúr joghurt

Áztatáshoz:

50 darab ibolyavirág
3 dkg porcukor
egy fél citrom leve

Hempergetéshez:

5 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az ibolyát hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük, majd a virágokat lecsípjük. Beletesszük egy kisebb tálba rámérjük a porcukrot és a citrom levét ráöntjük. Kissé elkeverjük, majd egy éjszakára állni hagyjuk.
A tésztához a margarinnal a szárazanyagokat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az ibolyát a lével együtt, a tojást, a joghurtot. Jól összegyúrjuk, egy lágy tésztát kapunk. Betesszük a hűtőbe minimum egy órát. Majd kisebb gombócokat formálunk vizes kézzel és a porcukorba forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kissé távol egymástól. 190 fokon légkeveréses sütőben megsütjük, 10-12 perc alatt.

Tálalás

Kb. 40 darab

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Az ibolyát a legjobb, ha otthon a kiskertben szedjük, de ha nincs, ne olyan helyről szedjük ahol nagyon szennyezett lehet, vagy forgalmas autóút van, esetleg permetezhettek a közelben!
Ibolyás keksz Ibolyás keksz Ibolyás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!