Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

(4 rúd) Tésztához:

500 g liszt
200 g vaj
70 g porcukor
csipet só
2 db tojássárgája
100 ml tej

(2 rúd) Töltelékhez:

5 tojásfehérje
30 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
Kevés szeder vagy málna lekvár

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőpapírral béleljük a tepsit.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk az élesztővel és összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen minimum fél órát pihentetjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A pihentetett bejgli tésztát két sütőpapír között vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Kinyújthatjuk sütőpapír nélkül is, de fontos, hogy a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
Először vékonyan megkenjük szeder vagy málna lekvárral (Fontos, hogy sötét színe legyen, úgy lesz szép cirmos színe a bejgli töltelékének.) Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön, behajtjuk a rövid széleket, és felcsavarjuk.
A bejgliket egy sütőpapíros tepsibe fektetjük, és fél órát pihentetjük. Hosszában megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen egy órát száradni hagyjuk. Ezután keresztben tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
Pár percig hagyom száradni, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm a bejglit.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Tálalás

A bejgli tészta 4 rúdhoz elegendő a töltelék 2 rúdhoz.

Tárolás

Hűvös helyen 1-2 hétig tárolható.

Alternatív elkészítés

Fontos, hogy a sütési időt pontosan betartsuk, és tényleg ne legyen több 30 percnél, különben kireped a tészta!
A márványos külső eléréséhez a tojást szétválasztjuk, a sárgájával hosszanti irányban kenjük meg a bejgliket majd fél óra - 1 óra elteltével keresztbe kenjük meg a tojásfehérjével.
Kókuszos bejgli Kókuszos bejgli Kókuszos bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!