Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bejgli

56 dkg s.liszt
21 dkg margarin
6 dkg porcukor
1 dkg élesztő
kb. 2 dl tej

Diótöltelék:

25 dkg darált dió
18 dkg cukor
1 dl tej
1 ek. baracklekvár
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj,narancshéj

Máktöltelék:

25 dkg darált mák
20 dkg cukor
1 dl tej
5 dkg mazsola
reszelt citrom
narancs héj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a töltelékeket megfőzzük, kenhető állagú legyen. Darált diót, tejet, cukrot, és baracklekvárt felforraljuk. Beleszórjuk a mazsolát, reszelt citrushéjakat. Ugyanígy készítjük el a máktölteléket is.
A lisztre rácsipkedjük a margarint, elmorzsoljuk, élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, a porcukorral a lisztes alaphoz gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük, 4 részre osztjuk, szabályos téglalap alakúra nyújtjuk, és kettőt dióval kettőt mákkal megtöltünk. Szorosra feltekerjük, zsírozott lisztezett tepsibe helyezzük. Megszúrjuk őket pár helyen, tojássárgájával lekenjük, miután megszáradt fehérjével is lekenjük. Hűvös helyen 1 éjszakát pihentetjük, reggel megismételjük a lekenést. Előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 45-55 percig sütjük.

Tálalás

4 rúd.
Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!