Cseresznyés sütemény tejfölös tésztából
Hozzávalók
Tésztához:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
Elkészítés
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Cseresznyés sütemény tejfölös tésztából
Hozzávalók
Tésztához:
Tepsi kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
Elkészítés
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?