Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés briós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládés briós

‎510 g liszt
csipetnyi só
2 ek. cukor
3 db tojás
1 db tojás a kenéshez
3 ek. tej
110 g Rama sütőmargarin
170 g félédes csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Összekeverem az átszitált lisztet a cukorral és az élesztővel egy nagy tálban. Közepére egy mélyedést csinálok és hozzáadom a külön felvert tojásokat, majd a szobahőmérsékletű tejet és az olvasztott margarint, majd határozott mozdulatokkal összegyúrom. Ha összeállt, a tésztát belisztezett deszkára teszem és kb. 5 percig tovább gyúrom. Ha kell, adok még hozzá egy kis lisztet. Ha kezdenek apró buborékok megjelenni a tésztában, műanyag fóliával betakarom, és hűvös helyre teszem kb. 1 órára. (Ha reggelire szeretné valaki elkészíteni, a tésztát előző este csinálja meg és a hűtőben pihentesse éjszaka.)
Margarinnal kikenek 12 darab briósformát, de a 12 darabos brióssütőforma is megfelel. A tésztát 12 egyenlő részre osztom. A briósok közepébe egy-egy kocka étcsokoládét nyomkodok és betakarom a tésztával, nehogy kifolyjon. A formákba helyezem, sütőlapra teszem és letakarom őket, majd meleg helyre teszem és pihenni hagyom őket egy fél óráig. Közben a sütőt 200 °C-ra melegítem.
A briósok tetejét bekenem a felvert tojással. 12-15 percre sütőbe teszem, ennyi idő alatt a tészta megemelkedik és szép aranybarnára sül. Majd vegyük ki a formákból és tortarácson hagyjuk őket hűlni.
Csokoládés briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!