Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Scolebrod

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Scolebrod

500 g liszt
80 g porcukor
80 g olvasztott vaj/margarin
40 g friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 tk. őrölt kardamom

A töltelékhez:

2 dl tej (hideg)

A cukormázhoz:

1 ek. citromlé
3 ek porcukor
kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük. Így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk, ismét letakarjuk, és további fél óráig kelesztjük.
2. A tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis krátert mélyesztünk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és krémporból készült krémet tesszük a kráterbe.
4. 200 fokra előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc.
5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és citromlevet. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.

Alternatív elkészítés

Húsvétra meglehetősen el lehet kápráztatni vele gyereket, felnőttet egyaránt. Frissen a legfinomabb. A Svéd specialitás, kicsit magyarosítva.
Scolebrod Scolebrod Scolebrod

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!