Ananász charlotte
Hozzávalók
A piskótatésztához:
Az alsó laphoz:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elvegyítjük, a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. Végül a tejet is hozzákeverjük. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk és azonnal a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
3. A piskótalapot a tepsi oldalától elválasztjuk, majd közvetlenül a munkalapra borítjuk, hogy a felületén képződött vékony hártya a felgöngyölítésnél leváljon. A piskótát a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
4. Az alsó laphoz a csokoládét durvára feldaraboljuk, kis edényben, nem túl forró vízfürdőben simára keverjük, és kissé hűlni hagyjuk. Végül (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral borított) tortaforma aljára töltjük, és azon elosztjuk.
5. A töltelékhez az ananászt szűrőben lecsöpögtetjük. A tejszínt a habfixálóval és a pudingporral kemény habbá verjük. A sütőpapírt a tésztáról lehúzzuk. A piskótát a munkalapról lehúzzuk, ügyelve, hogy közben a barna hártyát is eltávolítsuk. A tejszínes masszából 5-6 evőkanálnyival a piskótalapot vékonyan megkenjük és a lapot a hosszanti oldala mentén feltekerjük. A roládot 20 db kb. 2 cm széles szeletre vágjuk.
6. A szeleteket a tortakarika mentén a még meg nem szilárdult csokoládélapra állítjuk, és az alját a szeletekkel kirakjuk. A fekvő szeleteken az ananászkarikákat elosztjuk. Ha szükséges, néhány karikát a kívánt formára vágunk. A 7 db kókuszgolyót felaprítjuk és a maradék tejszínes masszába forgatjuk. A masszát a torta belsejébe töltjük és elsimítjuk. A tortát 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
7. Miközben a tortát tortástálra áttesszük, a csokoládélap alatti sütőpapírt eltávolítjuk. A kókuszgolyókat félbevágjuk, és tetszés szerint elosztjuk a torta tetején.
Ananász charlotte
Hozzávalók
A piskótatésztához:
Az alsó laphoz:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elvegyítjük, a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. Végül a tejet is hozzákeverjük. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk és azonnal a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
3. A piskótalapot a tepsi oldalától elválasztjuk, majd közvetlenül a munkalapra borítjuk, hogy a felületén képződött vékony hártya a felgöngyölítésnél leváljon. A piskótát a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
4. Az alsó laphoz a csokoládét durvára feldaraboljuk, kis edényben, nem túl forró vízfürdőben simára keverjük, és kissé hűlni hagyjuk. Végül (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral borított) tortaforma aljára töltjük, és azon elosztjuk.
5. A töltelékhez az ananászt szűrőben lecsöpögtetjük. A tejszínt a habfixálóval és a pudingporral kemény habbá verjük. A sütőpapírt a tésztáról lehúzzuk. A piskótát a munkalapról lehúzzuk, ügyelve, hogy közben a barna hártyát is eltávolítsuk. A tejszínes masszából 5-6 evőkanálnyival a piskótalapot vékonyan megkenjük és a lapot a hosszanti oldala mentén feltekerjük. A roládot 20 db kb. 2 cm széles szeletre vágjuk.
6. A szeleteket a tortakarika mentén a még meg nem szilárdult csokoládélapra állítjuk, és az alját a szeletekkel kirakjuk. A fekvő szeleteken az ananászkarikákat elosztjuk. Ha szükséges, néhány karikát a kívánt formára vágunk. A 7 db kókuszgolyót felaprítjuk és a maradék tejszínes masszába forgatjuk. A masszát a torta belsejébe töltjük és elsimítjuk. A tortát 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
7. Miközben a tortát tortástálra áttesszük, a csokoládélap alatti sütőpapírt eltávolítjuk. A kókuszgolyókat félbevágjuk, és tetszés szerint elosztjuk a torta tetején.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?