Svájci kifli
Hozzávalók
Svájci kifli
Dió töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
Svájci kifli
Hozzávalók
Svájci kifli
Dió töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?