Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés croissant

adriatic receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17294-adriatic
Csokoládés croissant
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Croissant-ok , Péksütemények

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dkg + 25 dkg margarin
  • 3 dkg cukor
  • 2, 5 dl tej
  • 1 tojássárga
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg csokoládé
adriatic adriatic receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az anyagokat összegyúrjuk a 3 dkg margarinnal. Kerekre formázzuk, keresztbe bevágjuk, 10 percig pihentetjük.
A bevagdalás mentén négyfelé kihúzzuk a tésztát és a közepére helyezzük a téglalap margarint (25 dkg) a tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk.
Sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint és téglalap alakúra kinyújtjuk.
2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és háromba hajtjuk. 10 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk, ügyelve, hogy a lapok szét ne csússzanak. Négybe hajtjuk.
Megint 10 percet pihen.
8 mm vastagra kinyújtjuk, 15 cm széles csíkokra vágjuk, és egyenlő szárú háromszögekre vágjuk.
A háromszög talpára helyezzük a tölteléket, felcsavarjuk, még 40 percet kelesztjük, megkenjük tojással, közepes lángon gőzös sütőben megsütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!