Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoladés croissant

gezavoros receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11592-gezavoros
Csokoladés croissant
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Croissant-ok , Péksütemények

Hozzávalók

  • 500 g fehér liszt + a nyújtáshoz
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 45 g cukor
  • 30 g tejpor (kávéfehérítő is megteszi)
  • 1 csipet só
  • 300 ml víz
  • 280 g vaj
  • 100 g étcsokoládé+ díszíteni
  • 1 db tojás
gezavoros gezavoros receptje

Elkészítés

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, és adjuk hozzá az élesztőt. Oldjuk fel a cukrot a sóval és a tejporral, 100 ml hideg vízben, majd öntsük hozzá a többi vizet.
A vizes egyveleget keverjük a liszthez, és gyúrjuk össze, takarjuk le és hagyjuk meleg helyen kelni (pl. 50-55 fokos sütő). 30-45 percig, majd tegyük be a hűtőbe 6-8 órára. (én egy éjszakára tettem be).
Vegyük ki a hűtőből, ismét gyúrjuk át, majd formázzuk gombóccá. Majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, amilyen vékonyra tudjuk. Majd tegyük a közepére a vajat, és hajtsuk rá a tészta széleket úgy, hogy befedjék a vajkockát.
Nyújtsuk téglalap alakúra, majd gondolatban osszuk három egyenlő részre. Hajtsuk be először az egyik, majd rá a másik harmadot. Végezzük el ezt a lépést még kétszer.
Felezzük el a tésztát és nyújtsuk mindkét darabot egy körré, majd osszuk el a köröket 8 egyenlő nagyságú háromszögre.
Aprítsuk fel a csokoládét, és szórjuk a tésztaháromszögek közepére. Az íves felüktől kezdve tekerjük fel a háromszögeket, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjünk meg őket a tojással, és süssük őket. 230 fokon 20 percig.
Majd díszítsük a maradék csokival.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Gyorsan kell dolgozni a vaj hozzáadása után.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!