Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoladés croissant

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoladés croissant

500 g fehér liszt + a nyújtáshoz
45 g cukor
30 g tejpor (kávéfehérítő is megteszi)
1 csipet só
300 ml víz
280 g vaj
100 g étcsokoládé+ díszíteni
1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, és adjuk hozzá az élesztőt. Oldjuk fel a cukrot a sóval és a tejporral, 100 ml hideg vízben, majd öntsük hozzá a többi vizet.
A vizes egyveleget keverjük a liszthez, és gyúrjuk össze, takarjuk le és hagyjuk meleg helyen kelni (pl. 50-55 fokos sütő). 30-45 percig, majd tegyük be a hűtőbe 6-8 órára. (én egy éjszakára tettem be).
Vegyük ki a hűtőből, ismét gyúrjuk át, majd formázzuk gombóccá. Majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, amilyen vékonyra tudjuk. Majd tegyük a közepére a vajat, és hajtsuk rá a tészta széleket úgy, hogy befedjék a vajkockát.
Nyújtsuk téglalap alakúra, majd gondolatban osszuk három egyenlő részre. Hajtsuk be először az egyik, majd rá a másik harmadot. Végezzük el ezt a lépést még kétszer.
Felezzük el a tésztát és nyújtsuk mindkét darabot egy körré, majd osszuk el a köröket 8 egyenlő nagyságú háromszögre.
Aprítsuk fel a csokoládét, és szórjuk a tésztaháromszögek közepére. Az íves felüktől kezdve tekerjük fel a háromszögeket, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjünk meg őket a tojással, és süssük őket. 230 fokon 20 percig.
Majd díszítsük a maradék csokival.

Alternatív elkészítés

Gyorsan kell dolgozni a vaj hozzáadása után.
Csokoladés croissant

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!