Csokoladés croissant
Hozzávalók
Csokoladés croissant
Elkészítés
Elkészítés
A vizes egyveleget keverjük a liszthez, és gyúrjuk össze, takarjuk le és hagyjuk meleg helyen kelni (pl. 50-55 fokos sütő). 30-45 percig, majd tegyük be a hűtőbe 6-8 órára. (én egy éjszakára tettem be).
Vegyük ki a hűtőből, ismét gyúrjuk át, majd formázzuk gombóccá. Majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, amilyen vékonyra tudjuk. Majd tegyük a közepére a vajat, és hajtsuk rá a tészta széleket úgy, hogy befedjék a vajkockát.
Nyújtsuk téglalap alakúra, majd gondolatban osszuk három egyenlő részre. Hajtsuk be először az egyik, majd rá a másik harmadot. Végezzük el ezt a lépést még kétszer.
Felezzük el a tésztát és nyújtsuk mindkét darabot egy körré, majd osszuk el a köröket 8 egyenlő nagyságú háromszögre.
Aprítsuk fel a csokoládét, és szórjuk a tésztaháromszögek közepére. Az íves felüktől kezdve tekerjük fel a háromszögeket, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjünk meg őket a tojással, és süssük őket. 230 fokon 20 percig.
Majd díszítsük a maradék csokival.
Alternatív elkészítés
Csokoladés croissant
Hozzávalók
Csokoladés croissant
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vizes egyveleget keverjük a liszthez, és gyúrjuk össze, takarjuk le és hagyjuk meleg helyen kelni (pl. 50-55 fokos sütő). 30-45 percig, majd tegyük be a hűtőbe 6-8 órára. (én egy éjszakára tettem be).
Vegyük ki a hűtőből, ismét gyúrjuk át, majd formázzuk gombóccá. Majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, amilyen vékonyra tudjuk. Majd tegyük a közepére a vajat, és hajtsuk rá a tészta széleket úgy, hogy befedjék a vajkockát.
Nyújtsuk téglalap alakúra, majd gondolatban osszuk három egyenlő részre. Hajtsuk be először az egyik, majd rá a másik harmadot. Végezzük el ezt a lépést még kétszer.
Felezzük el a tésztát és nyújtsuk mindkét darabot egy körré, majd osszuk el a köröket 8 egyenlő nagyságú háromszögre.
Aprítsuk fel a csokoládét, és szórjuk a tésztaháromszögek közepére. Az íves felüktől kezdve tekerjük fel a háromszögeket, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenjünk meg őket a tojással, és süssük őket. 230 fokon 20 percig.
Majd díszítsük a maradék csokival.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?