Toblerone-kehely
Hozzávalók
Toblerone-kehely
Elkészítés
Elkészítés
Amíg melegszik, a Toblerone csokit apróbb darabkákban beletördelem egy akkora fémtálba, amely pontosan illeszkedik a meleg vizes lábos tetejére, de beleérnie nem szabad. Amikor gyenge gőz kezd szálldogálni az edényből, ráteszem a tálat, és fölötte kavargatva megolvasztom a csokit. Ha már sima és folyós, leveszem a lábosról, és megvárom, amíg kihűl. Mivel nem erős, hanem csak enyhe gőzön olvasztottam meg a csokit, erre nem kell sokat várni.
Miközben a csoki hűl, falatnyi darabokra tördelem a babapiskótát, aztán arányosan elosztom 4 tálkában vagy kehelyben, és meglocsolom tejjel. Ha nem gyerekeknek készítem, akkor a tejhez rumot is keverek.
Utána kemény habbá verem a hideg tejszínt, és az olvadt, de kihűlt Toblerone csokit fakanállal óvatosan a habba forgatom. A csokis habot rákanalazom a tejjel locsolt babapiskóta-darabokra, és díszítésül megszórom az étcsokiból krumplihámozó segítségével faragott, sötét csokiforgácsokkal.
Tálalás
Toblerone-kehely
Hozzávalók
Toblerone-kehely
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg melegszik, a Toblerone csokit apróbb darabkákban beletördelem egy akkora fémtálba, amely pontosan illeszkedik a meleg vizes lábos tetejére, de beleérnie nem szabad. Amikor gyenge gőz kezd szálldogálni az edényből, ráteszem a tálat, és fölötte kavargatva megolvasztom a csokit. Ha már sima és folyós, leveszem a lábosról, és megvárom, amíg kihűl. Mivel nem erős, hanem csak enyhe gőzön olvasztottam meg a csokit, erre nem kell sokat várni.
Miközben a csoki hűl, falatnyi darabokra tördelem a babapiskótát, aztán arányosan elosztom 4 tálkában vagy kehelyben, és meglocsolom tejjel. Ha nem gyerekeknek készítem, akkor a tejhez rumot is keverek.
Utána kemény habbá verem a hideg tejszínt, és az olvadt, de kihűlt Toblerone csokit fakanállal óvatosan a habba forgatom. A csokis habot rákanalazom a tejjel locsolt babapiskóta-darabokra, és díszítésül megszórom az étcsokiból krumplihámozó segítségével faragott, sötét csokiforgácsokkal.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?