Receptek



Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Aprósütemények
Hozzávalók
Tésztához
- 325 g búzaliszt
- 1,5 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 100 g porcukor
- 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
- 2 tojás (közepes méretű)
- 1 csipet só
- 100 g Rama
Ezenkívül
- Porcukor a díszítéshez
- Napraforgóolaj a sütéshez
Elkészítés
Előkészítés
A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle.
A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük.
Tálalás
Kb. 80 darab
Lépés leírása
Javaslatok, alternatív elkészítés
A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!