Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes adventi koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes adventi koszorú

2 adag csokoládés és egy adag gyömbéres mézeskalács tészta
8 fahéjrúd
2 méter szalag kb. 1 cm széles
5 dkg piros marcipán
1 adag díszítő cukormáz
35 cm kerek sütőlap
citromlé
Alufólia papír guriga

Mézeskalács alaprecepthez:

gyömbéres: (1 adaghoz)
17 dkg liszt
1 teáskanál őrölt gyömbér és fahéj
6 dkg vaj
10 dkg méz
1 tojássárgája (felverve)
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
csokoládés: (1 adaghoz)
17 dkg liszt
7 dkg vaj
8 dkg méz
1/2 teáskanál szódabikarbóna
fűszerkeverék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézeskalács alapanyagokat jól összegyúrjuk, eldolgozzuk, 30 percig a hűtőben tároljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 nagy sütőlapot kivajazunk, a csokoládés tészta 2/3-át kinyújtjuk, az átmérője kb. 30 cm legyen, átrakjuk egy sütőlapra, egy tál vagy tányér körül körbevágjuk a tésztát, kb. 28 cm átmérőjű kör legyen. A közepére borítunk egy 18 cm átmérőjű tányért, ezt is körbe vágjuk, kiemeljük a belső lapot, csak a koszorú alapot hagyjuk a tepsin, majd sütjük. A levágott tésztadarabokat összegyúrjuk, kinyújtjuk, kb. 8 cm hosszú és 5 cm széles ovális formákat vágunk ki. Széleit kicsipkézzük, ezek lesznek a levelek. Éles késsel megrajzoljuk az erezetüket. Az alufóliába csavart gurigákat sütőlapra helyezzük, és egy kis tésztával megtámasztjuk, hogy ne mozduljon el. Néhány levelet a gurigára fektetünk. A gyömbéres mézeskalács tésztából szintén leveleket készítünk, és párat a gurigákra helyezünk,a többit simán a sütőlapra fektetjük. Kb. 40 levélre lesz szükség. A mézes kalácsot 8-10 percig sütjük, majd kirakjuk egy rácsra hűlni. Fahéj rudakat párosával összekötjük egy szalaggal, a piros marcipánból magyal bogyókat gyúrunk (lehet virágot is akár), cukormázzal a levél körvonalát megrajzoljuk. Tarkábbak lesznek a levelek, ha citromlébe mártott ecsettel a mázvonal közepétől indulva elkenjük a mázat a levél közepe felé. Ezt a levelek kb. 1/3-ánál megismételhetjük. A mézeskalács karikát arra a tálra csúsztatjuk, amelyen majd a koszorú állni fog. A levél egyik végére egy pötty cukormázat nyomunk és a koszorúhoz rögzítjük. Ezután újabb leveleket ragasztunk a koszorúra, különböző irányba, más- más színű levelekből lassan kialakul a koszorú mintája. Ha készen vagyunk a levelekkel, elhelyezzük a fahéj kötegeket, mindegyiket cukormázzal ragasztjuk le. Piros golyócskákból fürtöket állítunk össze, levelek közé ragasztjuk, marcipánvirágokat is helyezhetünk vagy ki mit szeretne.
Mézes adventi koszorú Mézes adventi koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!