Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 200 g Rama
  • 100 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Csipetnyi só
  • Reszelt citromhéj

Elkészítés

Előkészítés

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A margarin legyen szobahőmérsékletű, de ne túl lágy.

Elkészítés

Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincukor, citromhéj, kakaópor). Összedolgozzuk a tésztát robotgéppel. Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, téglalap alakúra formázzuk. Ha a tészta lágyabb, lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük.

A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.

A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)

Tálalás

Ischlerhez, linzerkarikához, apró édes teasüteményekhez

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.

Vélemények

niko13

niko13
2013.10.30. | 15:00

Ez az egyik kedvenc tésztám,nagyon sokféle süti készíthető belőle.
Nikol

Nikol
2013.10.28. | 21:15

Nagyon könnyen elkészíthető és sok mindenhez használható :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!