Vargabéles
Hozzávalók
Vargabéles
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, (én villával szoktam jól összenyomni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a tejfölt, a mazsolát és jól összekeverjük. Belekeverjük a kihűlt tésztát, elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan nehogy összetörjük a habot, ezt is beleforgatjuk.
A tepsit vajjal kikenjük, 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük. Ráhelyezünk 1 réteslapot, amit olvasztott vajjal kicsit meglocsolunk, majd így folytatva rátesszük a második és harmadik réteslapot is.
Beleöntjük a túrós, tésztás masszát, elsimítjuk, és a tetejét befedjük a réteslapokkal, szintén egyesével, köztük kicsit olvasztott vajjal meglocsolva.
180 fokra előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük, míg picit megpirul.
Porcukorral jól meghintjük.
Vargabéles
Hozzávalók
Vargabéles
Tepsi kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, (én villával szoktam jól összenyomni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a tejfölt, a mazsolát és jól összekeverjük. Belekeverjük a kihűlt tésztát, elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan nehogy összetörjük a habot, ezt is beleforgatjuk.
A tepsit vajjal kikenjük, 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük. Ráhelyezünk 1 réteslapot, amit olvasztott vajjal kicsit meglocsolunk, majd így folytatva rátesszük a második és harmadik réteslapot is.
Beleöntjük a túrós, tésztás masszát, elsimítjuk, és a tetejét befedjük a réteslapokkal, szintén egyesével, köztük kicsit olvasztott vajjal meglocsolva.
180 fokra előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük, míg picit megpirul.
Porcukorral jól meghintjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?