Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vargabéles

40 dkg túró
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
40 dkg cérnametélt
4 db tojás
8 evőkanál cukor
1 csipet só
5 dl tejföl
300 ml tej
500 ml víz
2 marék mazsola
fél rúd vanília
5 dkg Rama

Tepsi kikenéséhez:

Rama
zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejhez hozzáadjuk a vizet, a csipet sót, 2 evőkanál cukrot, a fél rúd vaníliát és feltesszük főni, ha forr, beletesszük a tésztát, és kb. 3 percig főzzük. (Hivatalosan le kéne szűrni, nekem ezt még sose sikerült, mert a tészta felszívta ezt a mennyiségű folyadékot mire megfőtt) Hideg helyre tesszük, kihűtjük.
A túrót szitán áttörjük, (én villával szoktam jól összenyomni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a tejfölt, a mazsolát és jól összekeverjük. Belekeverjük a kihűlt tésztát, elkeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan nehogy összetörjük a habot, ezt is beleforgatjuk.
A tepsit vajjal kikenjük, 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük. Ráhelyezünk 1 réteslapot, amit olvasztott vajjal kicsit meglocsolunk, majd így folytatva rátesszük a második és harmadik réteslapot is.
Beleöntjük a túrós, tésztás masszát, elsimítjuk, és a tetejét befedjük a réteslapokkal, szintén egyesével, köztük kicsit olvasztott vajjal meglocsolva.
180 fokra előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük, míg picit megpirul.
Porcukorral jól meghintjük.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!