Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svéd puncsrolád

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

2 tojás
2 ek. cukor
3 ek. liszt
3 ek. cukor
1 ek. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 kk. vanília paszta
25 dkg kakaóval dúsított, és megszínezett Dr. Oetker Marcipán
10 dkg fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először is süssük meg a piskótát.
2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz, szitáljuk bele a lisztet, egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. Hagyjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten. Bár akinek van maradék piskótája elfekvőben a mélyhűtőbe, az erre a célra tökéletes!
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és nyújtsuk vékonyra (2 folpack között).
A lehűlt masszából sodorjunk, 15 cm-es hosszúságú, 1,5 vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele. A két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.
Svéd puncsrolád Svéd puncsrolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!