Svéd puncsrolád
Hozzávalók
A piskótához:
Elkészítés
Elkészítés
2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz, szitáljuk bele a lisztet, egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. Hagyjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten. Bár akinek van maradék piskótája elfekvőben a mélyhűtőbe, az erre a célra tökéletes!
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és nyújtsuk vékonyra (2 folpack között).
A lehűlt masszából sodorjunk, 15 cm-es hosszúságú, 1,5 vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele. A két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.
Svéd puncsrolád
Hozzávalók
A piskótához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz, szitáljuk bele a lisztet, egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. Hagyjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten. Bár akinek van maradék piskótája elfekvőben a mélyhűtőbe, az erre a célra tökéletes!
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és nyújtsuk vékonyra (2 folpack között).
A lehűlt masszából sodorjunk, 15 cm-es hosszúságú, 1,5 vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele. A két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?