Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dán almafelfújt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Dán almafelfújt

2 dl tej
1 db tojás
3 ek cukor
12 szelet toastkenyér
5 dkg puha vaj

Túrótöltelékhez:

25 dkg túró
2 ek tejföl
1 db tojás
3 ek cukor
1 citrom reszelt héja

Almás töltelékhez:

0,5 kg tisztított, hámozott zöldalma
2 ek cukor
5 dkg vaj
5 dkg őrölt mandula
1 citrom leve
vaj és zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez)
szeletelt mandula (a tetejére)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrós töltelékhez minden hozzávalót dolgozzunk össze úgy, hogy minél simább masszát kapjunk. Az almás töltelékhez az almákat hámozzuk meg és magházukat távolítsuk el, vékony szeletekre vágjuk és tegyük citromleves vízbe, hogy ne barnuljon. Egy edényben olvasszuk, fel a vajat tegyük bele az almát, cukrot, vaníliás cukrot és a mandulát és pároljuk félpuhára.
Egy csatos tortaformát kenjünk, ki vajjal szórjuk meg zsemlemorzsával.
A kenyérszeletek héját vágjuk, le a belsejét áztassuk be cukros, tojásos tejbe. A kenyér felével béleljük, ki a forma alját majd rétegezzük, rá az almatöltelék felét erre öntsük, a túrótölteléket majd a maradék almával fedjük be és végül az áztatott kenyérszeletekkel takarjuk be az egészet. A tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával és locsoljuk meg olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 170'C-on 30-40 percig süssük.
Melegen tálaljuk.

Tálalás

8-10 szelet

Alternatív elkészítés

Én szufflé formában készítettem. Jól néz ki csak az elkészítése így lassabb.
Dán almafelfújt Dán almafelfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!