Dán almafelfújt
Hozzávalók
Dán almafelfújt
Túrótöltelékhez:
Almás töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy csatos tortaformát kenjünk, ki vajjal szórjuk meg zsemlemorzsával.
A kenyérszeletek héját vágjuk, le a belsejét áztassuk be cukros, tojásos tejbe. A kenyér felével béleljük, ki a forma alját majd rétegezzük, rá az almatöltelék felét erre öntsük, a túrótölteléket majd a maradék almával fedjük be és végül az áztatott kenyérszeletekkel takarjuk be az egészet. A tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával és locsoljuk meg olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 170'C-on 30-40 percig süssük.
Melegen tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Dán almafelfújt
Hozzávalók
Dán almafelfújt
Túrótöltelékhez:
Almás töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy csatos tortaformát kenjünk, ki vajjal szórjuk meg zsemlemorzsával.
A kenyérszeletek héját vágjuk, le a belsejét áztassuk be cukros, tojásos tejbe. A kenyér felével béleljük, ki a forma alját majd rétegezzük, rá az almatöltelék felét erre öntsük, a túrótölteléket majd a maradék almával fedjük be és végül az áztatott kenyérszeletekkel takarjuk be az egészet. A tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával és locsoljuk meg olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 170'C-on 30-40 percig süssük.
Melegen tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?