Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gojibogyós kiflipuding

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Gojibogyós kiflipuding
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Felfujtak

Hozzávalók

  • 3 db kifli (lehet teljes kiőrlésű is)
  • 1 ek. mazsola
  • 1 ek. gojibogyó (kandírozott)
  • 3 dkg baracklekvár

Az öntethez

  • 5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 vaníliarúd
  • 8 dkg cukor
  • Porcukor (a szóráshoz)
  • vaj (a forma kikenéséhez)

Ezenkívül

  • 4 db 6 cm átmérőjű forma
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A zsemlét, vagy kiflit szeletekre vágjuk, és a szeleteket bekenjük vajjal. A formákat kivajazzuk, a tejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a vanília rudat hosszában felvágjuk, a tejet a tejszínnel, a tojássárgájával meg a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk, a vajas zsemleszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vanília rudat kivesszük a tojásos tejből, és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk, a mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a zsemleszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és gojibogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben, kb. 30 percig posírozzuk. Kivesszük a formából óvatosan késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de utóbbi elmaradhat. A mártással kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, azt sűrítsük be 1 ek. vaníliás pudingporral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!