Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gojibogyós kiflipuding

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gojibogyós kiflipuding

3 db kifli (lehet teljes kiőrlésű is)
1 ek. mazsola
1 ek. gojibogyó (kandírozott)
3 dkg baracklekvár

Az öntethez:

5 dl tejszín
4 tojás
2,5 dl tej
csipetnyi só
1 vaníliarúd
8 dkg cukor
Porcukor (a szóráshoz)
vaj (a forma kikenéséhez)

Ezenkívül:

4 db 6 cm átmérőjű forma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A zsemlét, vagy kiflit szeletekre vágjuk, és a szeleteket bekenjük vajjal. A formákat kivajazzuk, a tejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a vanília rudat hosszában felvágjuk, a tejet a tejszínnel, a tojássárgájával meg a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk, a vajas zsemleszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vanília rudat kivesszük a tojásos tejből, és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk, a mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a zsemleszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és gojibogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben, kb. 30 percig posírozzuk. Kivesszük a formából óvatosan késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de utóbbi elmaradhat. A mártással kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, azt sűrítsük be 1 ek. vaníliás pudingporral.
Gojibogyós kiflipuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!