Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel
Hozzávalók
Tésztához:
vajas croissant (töltelék nélkül)
22 cm-es tortaforma (lásd a képen)
1 teáskanál rózsavíz
1 evőkanál narancslé
mazsola
3 evőkanál vaníliaaroma
cukrozott narancshéj felkockázva
2,5 dl tejszín
zsíros tej
fehércsokoládé aprítva
tojás
barna cukor
reszelt héja
Díszítéshez:
Porcukor
Elkészítés
Elkészítés
A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott formába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vaníliaaromába áztattunk.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.
Kedvencnek jelölöm
Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel
Hozzávalók
Tésztához:
vajas croissant (töltelék nélkül)
22 cm-es tortaforma (lásd a képen)
1 teáskanál rózsavíz
1 evőkanál narancslé
mazsola
3 evőkanál vaníliaaroma
cukrozott narancshéj felkockázva
2,5 dl tejszín
zsíros tej
fehércsokoládé aprítva
tojás
barna cukor
reszelt héja
Díszítéshez:
Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott formába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vaníliaaromába áztattunk.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?