Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Felfujtak

Hozzávalók

Tésztához

  • vajas croissant (töltelék nélkül)
  • 22 cm-es tortaforma (lásd a képen)
  • 1 teáskanál rózsavíz
  • 1 evőkanál narancslé
  • mazsola
  • 3 evőkanál vaníliaaroma
  • cukrozott narancshéj felkockázva
  • 2,5 dl tejszín
  • zsíros tej
  • fehércsokoládé aprítva
  • tojás
  • barna cukor
  • reszelt héja

Díszítéshez

  • Porcukor
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott formába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vaníliaaromába áztattunk.

Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.03.31. | 14:29

Nagyon jól néz ki!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!