sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés palacsinta epres csokikrémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A palacsintához:

5 dkg vaj
18 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz, vagy szóda
2 tojás
1 evőkanál cukor
olvasztott vaj a sütéshez

Az epres csokikrémhez:

20 dkg eperkrémmel töltött csokoládé
3 dl + 3 evőkanál tej
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
25 dkg eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat megolvasztom és félreteszem, hogy kihűljön.
A lisztbe beleszitálom a kakaóport, aztán a tejbe beleöntöm az ásványvizet és a kihűlt olvasztott vajat.
A tojásokhoz hozzákeverem a cukrot, majd a tejes - ásványvizes-vajas lé felével felhígítom
A palacsintatésztába belevegyítem a kakaóporos lisztet, aztán kézi habverővel folyamatosan kevergetem, miközben hozzáöntöm a folyadékot.
A kész tésztát fél órára hűtőbe teszem pihenni.
A palacsintákat a szokásos módon megsütöm, de a serpenyőt sütés közben olaj helyett olvasztott vajjal kenem ki.
A darabokra tört epres csokit 3 deci tejjel gőz fölött megolvasztom
Amíg a csoki beleolvad a tejbe, kézi habverővel simára keverem a 2 tojássárgáját a cukorral, a liszttel és 3 evőkanálnyi tejjel.
A meleg csokis tejet folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tojássárgás - cukros lisztes péphez, majd az egészet áttöltöm egy kis lábosba
Az edényt gyenge tűzre állítom és a csokis krémet kézi habverővel addig kevergetem, míg besűrűsödik.
Az epret néhány szem kivételével apróra vágom és a gyümölcsdarabkákat a csokikrémhez keverem.
A kész palacsintákat megtöltöm az epres csokikrémmel, aztán háromszögekbe hajtva elrendezem őket egy tálon.

Tálalás

10-12 palacsinta

Alternatív elkészítés

Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítem.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!