Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Palacsintatorta eperdzsemmel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Palacsintatorta eperdzsemmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták , Egyéb torták

Hozzávalók

Tészta

  • 250 g búzaliszt
  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 5 csepp Dr. Oetker Aroma vanília
  • 375 ml tej
  • 125 ml szénsavas ásványvíz

Ezenkívül

Töltelék

  • kb. 500 ml eperdzsem

Elkészítés

Tészta:

A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.

Elkészítés:

A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.

Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.

Töltelék:

Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet mellé tálaljuk.

Tálalás:

Kb. 12 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kisült palacsintát sütőben kb. 80 °C-on (alsó és felső sütés) vagy 60 °C-on (légkeveréses sütés) melegen tartjuk. Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.

Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2018.05.05. | 17:30

Nagyon jó ötlet a szív minta, ki fogom próbálni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató