Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Palacsintatorta eperdzsemmel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Palacsintatorta eperdzsemmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták , Egyéb torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tészta

  • 250 g búzaliszt
  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 5 csepp Dr. Oetker Aroma vanília
  • 375 ml tej
  • 125 ml szénsavas ásványvíz

Ezenkívül

Töltelék

  • kb. 500 ml eperdzsem

Elkészítés

Tészta:

A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.

Elkészítés:

A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.

Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.

Töltelék:

Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet mellé tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kisült palacsintát sütőben kb. 80 °C-on (alsó és felső sütés) vagy 60 °C-on (légkeveréses sütés) melegen tartjuk. Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.

Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2018.05.05. | 17:30

Nagyon jó ötlet a szív minta, ki fogom próbálni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!