Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csúsztatott palacsinta

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Csúsztatott palacsinta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

Tészta

  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1dl tej
  • vaj vagy olaj a sütéshez

Töltelék

  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg darált dióbél
  • 6 dkg porcukor
  • 20 dkg narancslekvár
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A tésztához jól kikeverjük a tojások sárgáját, a vajat, a cukor háromnegyed részét. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, és az egészet simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd lazán a tésztához adogatjuk.
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.

Vélemények

Jelica

Jelica
2013.11.21. | 10:05

Finom lett, ismétlünk :).
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!