Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Egyszerű gofri / Gofri alaprecept

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Egyszerű gofri / Gofri alaprecept
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Kenéshez

  • némi étolaj

Tésztához

Elkészítés

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gofrikat megszórhatjuk porcukorral. Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy Dr. Oetker Creme VEGA-val is.
A gofrik lefagyaszthatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!