Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gofri epres tejszínhabbal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gofri epres tejszínhabbal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

kb. 5 darabhoz

Tésztához

  • 125 g búzaliszt
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 75 g cukor
  • 50 g őrölt mandula
  • 3 darab tojás (M-es)
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez

Szóráshoz

  • némi porcukor

Kenéshez

  • némi zsiradék

Elkészítés

Előkészítés:

A mandulát teflonserpenyőben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, majd egy tányérra szórjuk, és hagyjuk kihűlni. A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Töltelék:
Az eperszemeket megmossuk, 5 darabot félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és összekeverjük a cukorral. A habtejszínt felverjük keményre, közben hozzászórjuk a zselatint. Az eperpürét beleforgatjuk. A habot habzsákba töltjük, lezárjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mandula kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd utána a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A mandulát hozzáforgatjuk.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2-3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, majd aranysárgára sütjük. Végül fémrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A gofrikat megtöltjük az epres tejszínhabbal. Megszórjuk porcukorral, eprekkel díszítve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gofrikat tálalhatjuk Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízűvel, vagy Dr. Oetker Expressz Desszertöntet vaníliaízűvel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!