Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingos gesztenyekrémmel töltött palacsinta karamell szósszal

mamma53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1941-mamma53
Pudingos gesztenyekrémmel töltött palacsinta karamell szósszal
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták , Szószok

Hozzávalók

Karamellhez

  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 ek. víz
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj

Tetejére

  • mandulalapka
mamma53 mamma53 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre főzzük és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. A még nem teljesen kiolvadt gesztenyepürét belereszeljük. Ízesítjük rummal vagy aromával és a palacsintákat megkenjük a krémmel. Négyrét hajtjuk és tányérra tesszük, majd leöntjük karamellszósszal és megszórjuk lapkára vágott mandulával. Karamellszószhoz a cukrot összekeverjük a vízzel, és lassú tűzön állandó keverés mellett a cukor olvadásáig melegítjük, majd aranybarnára karamellizáljuk. Ha kész tűzről le,hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, visszatesszük, és addig kevergetjük, míg egyneművé nem válik.

Tálalás

10 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mielőtt a karamellszószt ráöntenénk, érdemes a krémmel töltött palacsintákat jól lehűteni, mert úgy sokkal finomabb!

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2013.02.15. | 20:45

Finom lett. Annyit változtattam, hogy csonkpudinggal készítettem -azt jobban szettjük-.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!