Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém
Hozzávalók
Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém
Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói:
A túrókrém:
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
A bodzavirág kivételével az összes hozzávalót palacsintamasszává keverjük. Állni hagyjuk kb. 30 percet, hogy a lenmag tehesse a dolgát, megduzzadjon a masszában. Ezután belekeverjük a szárairól leszedegetett virágokat.
Nem túl nagy palacsintákat sütünk belőle.
A puding:
Előző este beáztatjuk a tejbe a bodzavirágokat. Másnap leszűrjük. Én jól ki is nyomkodtam a kezeimmel.
A bodzás tejből, a cukorból és a keményítőből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.
Amikor már hideg, egy villa segítségével összekeverjük a fűszerekkel, a banánnal és a joghurttal, nem teljesen simára.
A túró:
A hozzávalókat egy villa segítségével összekeverjük.
Alternatív elkészítés
Gyerekkoromban imádtam a túrós palacsintát, anya vaníliásra csinálta, nagyi fahéjasra, mindketten nyers tojással készítették. Én ezt nem merem, valami mással szoktam a krémes állagot elérni. Ezúttal sovány tejfölt használtam. Aki édesen szereti a túrókrémet, növelje a hozzáadott méz vagy cukor mennyiségét, mert ez így nem túlságosan édes, de mi így szeretjük.
Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém
Hozzávalók
Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém
Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói:
A túrókrém:
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A bodzavirág kivételével az összes hozzávalót palacsintamasszává keverjük. Állni hagyjuk kb. 30 percet, hogy a lenmag tehesse a dolgát, megduzzadjon a masszában. Ezután belekeverjük a szárairól leszedegetett virágokat.
Nem túl nagy palacsintákat sütünk belőle.
A puding:
Előző este beáztatjuk a tejbe a bodzavirágokat. Másnap leszűrjük. Én jól ki is nyomkodtam a kezeimmel.
A bodzás tejből, a cukorból és a keményítőből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.
Amikor már hideg, egy villa segítségével összekeverjük a fűszerekkel, a banánnal és a joghurttal, nem teljesen simára.
A túró:
A hozzávalókat egy villa segítségével összekeverjük.
Alternatív elkészítés
Gyerekkoromban imádtam a túrós palacsintát, anya vaníliásra csinálta, nagyi fahéjasra, mindketten nyers tojással készítették. Én ezt nem merem, valami mással szoktam a krémes állagot elérni. Ezúttal sovány tejfölt használtam. Aki édesen szereti a túrókrémet, növelje a hozzáadott méz vagy cukor mennyiségét, mert ez így nem túlságosan édes, de mi így szeretjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?