Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém

megtudjuknézni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10814-megtudjuknezni
Zabos tönköly palacsinta, bodzapuding, citromfüves-kardamomos túrókrém
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények , Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták , Desszertkrémek , Pudingok

Hozzávalók

  • Banános bodzakrém

Hozzávalók

  • 10 nagyobb bodzavirág
  • 0,5 l tej
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 kanál nyírfacukor
  • fél citrom lereszelt héja
  • pár összeaprított citromfű és mentalevél
  • fél mokkáskanál zöld kardamompor
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1 banán
  • 1 evőkanál natúr joghurt

A palacsinta hozzávalói

  • 20 dkg lisztté őrölt zabpehely
  • 10 dkg örölt lenmag
  • 10 dkg őrölt hajdina
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 6 db tojás
  • 3 dl tej
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • fél citrom lereszelt héja
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 leszárazott bodzavirág

A túrókrém

Hozzávalók

  • 0,5 kg túró
  • 2 evőkanál sovány tejföl
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 kiscsokor citromfű, felaprítva
  • pár levél menta
  • 1 kávéskanál zöld kardamom por
  • 1 mokkáskanál őrölt vanília
megtudjuknézni megtudjuknézni receptje

Elkészítés

Elkészítés

Palacsinta:
A bodzavirág kivételével az összes hozzávalót palacsintamasszává keverjük. Állni hagyjuk kb. 30 percet, hogy a lenmag tehesse a dolgát, megduzzadjon a masszában. Ezután belekeverjük a szárairól leszedegetett virágokat.
Nem túl nagy palacsintákat sütünk belőle.
A puding:
Előző este beáztatjuk a tejbe a bodzavirágokat. Másnap leszűrjük. Én jól ki is nyomkodtam a kezeimmel.
A bodzás tejből, a cukorból és a keményítőből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.
Amikor már hideg, egy villa segítségével összekeverjük a fűszerekkel, a banánnal és a joghurttal, nem teljesen simára.
A túró:
A hozzávalókat egy villa segítségével összekeverjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Aki még csak fehérlisztből készült palacsintát evett, ne ugyanarra az ízvilágra számítson. Összehasonlítgatni sem érdemes, de kipróbálni mindenképp, hiszen sokkal értékesebb táplálék (nincs most kedvem írogatni az élettani hatásokról), és ha már bűnözünk, legalább ezzel tegyük! :)

Gyerekkoromban imádtam a túrós palacsintát, anya vaníliásra csinálta, nagyi fahéjasra, mindketten nyers tojással készítették. Én ezt nem merem, valami mással szoktam a krémes állagot elérni. Ezúttal sovány tejfölt használtam. Aki édesen szereti a túrókrémet, növelje a hozzáadott méz vagy cukor mennyiségét, mert ez így nem túlságosan édes, de mi így szeretjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!