Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bécsi palacsinta

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Bécsi palacsinta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták , Mártások

Hozzávalók

Palacsinta tésztához

  • 3 db tojás
  • 12 ek. finomliszt (csapott)
  • 1 teáskanál só
  • 5 dl tej
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 2 ek. cukor

Töltelékhez

  • 10 dkg dió (darált)
  • 3 ek. porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál rum
  • 10 dkg ananász konzerv

Vanília mártáshoz

SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

Palacsinta tésztához:
Tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.
Töltelékhez:
Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük.
Kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.
Vanília mártáshoz:
Tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét. Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!